Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir Kompozisyon

 ATATÜRK’ÜN “BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ, YARININ BÜYÜKLERİDİR KOMPOZİSYON

Çocuklar bizden sonraki nesiller  olarak bu ülkenin yönetimini teslim edeceğimiz yegâne varlıklardır. Bu nedenle  yeni yetişen kuşakları iyi bir eğitimle ülkemizin geleceğine temel olacak biçimde  yetiştirmeliyiz.
     
  Bu yüzden çocuk, yalnız  ailesinin değil aynı zamanda ülkesinin de en değerli  varlığı ve meyvesidir. Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki çocuğa itina  göstermeyen bir ülke yarınlarını bu günden kaybetmiş demektir. Atatürk, bu sözle şu an yaşamış olan çocukların ileride büyüyeceğini ve ülkeyi onlara bırakacağımızı  belirtmiştir. Bundan dolayı çocukları iyi yetiştirmeliyiz. Ülkenin geleceğinin onların ellerinde olacağını hiçbir zaman unutmamalı ve ona göre davranmalıyız. İçinde bulunulan zamanda  her türlü üretim, yönetim gibi etkinlikler  büyükler, yani yetişkinler tarafından yapılmaktadır. Bu yetişkinlerin geçmişte iyi yetiştirilmiş olması, bugün ise  iyi işler başarmalarını sağlar. Geleceğini sağlamlaştırmak, ileriye daha sağlam  adımlar atmak isteyen milletler  çocuk eğitimine çok önem vermeli, onların bilgili,   insanlar olması için elinden geleni   yapmalıdır. İyi yetiştirilmeyen  kendisine vicdan aşılanmayan her çocuk,   gelecekte zararlı, tehlikeli kişiler  haline gelecektir. Çocuklar da    ağaca benzer. Ağacın tohumu iyi olur  gübresi, ilacı ve iyi  şekilde verilirse, o ağaçtan yenecek meyve de   lezzetli, o kadar yararlı  olacaktır. Çocukları önemsemek,   ilgilerini, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak onlara yapabileceğimiz en iyi  iyiliktir. Bilimle, sanatla uğraşan kişilerin  insanlığa zararlı olması rastlanmayan  bir durumdur. Bu sebeple  geleceğimizin çocuklarımıza bağlı olduğunu bilmeli, onları en iyi  şekilde yetiştirmeye çalışmalıyız.

 
Kompozisyon Örnekleri,bugünün küçükleri yarının büyükleri kompozisyon,bugünün küçükleri yarının büyükleridir sözünü açıklayın,bugünün küçüğü yarının  büyüğü yazı,

Yorum Gönder

0 Yorumlar