Dostluk Hakkında Kompozisyon Deneme

  DOSTLUK KONULU KOMPOZİSYON DENEME

Dostluk bir kişinin  başkasına kardeşiymiş gibi güvenmesi sevgi duymasıdır . başka bir söyleyişle  dostlar birbirleriyle çok yakınlardır . Her türlü sırlarını hiç düşünmeden birbirlerine verebilirler. Son  olarak bazı dostluklarda küslük olabilir bu ise gayet normaldir.

Dostluğun temel  kuralı hoşgörüdür yardımlaşmadır. Bir dostumuz olmadan hayattan tat  alamayız.Bu yüzden dostluğa   önem vermeliyiz. Dostlarımızı doğru seçmekte çok mühimdir.  Yoksa hiç ummadık şeyler başımıza gelebilir.  bu sebeple  sözüne sadık er kişilerle dostluk kurmalıyız.
İnsanın hayatında   çok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Lakin  bu insanların hepsi de dost değildir. Dost dediğin insan bizi karşılıksız olarak sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz kişidir. İnsanın öyle anları olur ki bazı zamanlar  karanlıklarda kaybolur. Tüm her şey üstüne geliyormuş gibi düşünür , kişi kötü anlarında ne yapacağını bilemez. Fakat  gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda   aydınlıklara çıkarır, sıkıntılarınızı paylaşarak içinizi rahatlatır.
Gerçek dostlarını bulmak isteyen kişilerin  vakte ihtiyacı vardır. Dostluk kolay elde edilen bir kavram  değildir. Uzun zamanda   çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar dostluk. İki  kişi fedakarlık çerçevesinde zor günlerden geçtiğinde ve birbirlerine dayanak  olduklarında bu arkadaşlık ilişkisi zaman geçtikçe  dostluğa dönüşür.
Gerçek dostluk çok zor bir şekilde  elde edilir. Ama bu duygu dünyadaki pek çok duygunun üstündedir. Gerçek bir dost bulan insanlar  bu dünyadaki şanslı insanlardır. Eğer sizin de gerçek manada  bir dostunuz varsa ona sıkıca sarılın ve hiç bırakmayın. Çünkü dost karların içinde açan bir çiçektir. Onu bulduktan sonra kendisine gereken değeri vererek   kaybetmemek gerekir.

dostluk kompozisyon,Kompozisyon Örnekleri,dostluk ne demek deneme,dost hakkındaki düşünceleriniz,dostluk hakkında kompozisyon deneme,

Yorum Gönder

0 Yorumlar