En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon

 

EN BÜYÜK SAVAŞ CAHİLLİĞE KARŞI YAPILAN SAVAŞTIR KONUSU İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON
Kompozisyon Örnekleri,en büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır konusu ile ilgili bilgilendirici metin,cahillikle savaşla ilgili kompozisyon,
Çeşitli savaşlar vardır. Ama bunlar içinde en önemlisi cahilliğe karşı yapılan savaştır. Çünkü cahil bir insanın fikirlerini düzeltmek çok zordur. Eğer cahil insan eğitilirse en büyük savaş da kazanılmış olur. Çünkü bilgili insanların oluşturduğu toplumlar gelişmiş toplumlardır.
Cahil insanın ne yapacağını kestiremezsiniz. Bilgi sahibi olmadığı gibi yaptıklarının sonuçlarını asla düşünmez. Eğitim görmeyen birisi düşünme yeteneğini zamanla kaybederek doğruyu ve yanlışı ayırması çok daha zordur. Genelde insanlar bilgisiz, kültürsüz, görgüsüz olduğundan dolayı çevresindekilerle anlaşmaları çok zor olur. Cahil ve eğitimli insan arasında bir çok fark vardır. Birbirlerine benzemedikleri gibi dünyaya bakış açıları da farklı olur.
Dinimizde dahi kültürlü, eğitimli ve bilimle uğraşan insanların sevap yaptıklarına eş değer olduğu söylenmiştir. Cahil olmak hayatımızı olumsuz şekilde etkiler. Kuran’da yer aldığı gibi hayatını insanlara iyilik yapmaya adamamız gerekir. Eğitim bize insanlara yardımcı olabileceğimiz konuları gösterir. Toplum içinde cahil olan kişiler saygı görmediği gibi belirli statülere ulaşmaları çok daha zordur.
 Cahil insan hoş karşılanmaz. Önemli mevkilerde yer almadığından dolayı toplumda değer gösterilmezler. Cahil bir insanın yaşamı çok daha zor olur. İş bulamadıkları gibi gelecekleri olmayan insanlardan her hareket beklenir. Kaybedecekleri olmamasıyla yaptıklarının karşılığını düşünmeden insanlara zarar verebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar