Eserlerinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegane Sanatkar Öğretmenlerdir Kompozisyon

 

ESERLERİNİN ÜZERİNDE İMZASI OLMAYAN YEGANE SANATKAR ÖĞRETMENLERDİR KOMPOZİSYON
 İnsanların yaşamı  doğumla başlayan bir yolculuktur. Bu yolculuğun ikinci ve en değerli  durağı okuldur. Okul, öğrencilerin, ikinci ailesi, öğretmenleri ise çocuğun ikinci anne ve babasıdır. 

   Memleketin alın yazısını yazan bu kutsal kişiler , övgüyü en çok hak edenlerdir. Öğretmenler sorumluluğu büyük ve bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her çeşit  fedakârlığa razı olurlar ve zorluklarına katlanarak  çocukların gönüllerdeki yeri hak ederler. İnsanlığın faydasına  olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Toplumların çağdaş bir uygarlık  kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya sahiptirler. Aydınlığa giden yolda öğrencileri her zaman için iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren kişi ise öğretmenlerdir. Onlar yurdun umududur.
Kuşkusuz, çok önemli  bir mesleğe sahip olan öğretmenler, gösterdikleri fedakârlık,   özveriyle öğrencilerine ilmin dışında kalp   zenginliği de sunar. Diyelim ki, bir yerde öğrencinin hızı kesildi, yetişip de onun  elinden tutan öğretmendir. Bir konuda yanıldı, yanlışını düzelten ise hep öğretmendir. Elinin yetişemediği yerde onu yükselten  de yine öğretmendir. Hangi işi başarırsa, sevinen öğretmendir. Ne zaman bir yeri kesilip kanasa yüreği ile onu  saran öğretmendir. İşte insanlar bu yüzden muhtaçtır o değerli  insanlara.Anadolu’nun   bahçesini, bayırını aşar gelirler. Gurbet iller, yerler  gezerler. Barışın kardeşliğin güzelliğini insanlara öğretirler. Önce dedesini sonra torununu okuturlar. Cehaleti kökten siler, hepten yok ederler. Vatanına bağlı, sözlerine sadıktırlar. Kalpleri görev  aşkıyla doludur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar