Gülümseme ve Gülmekle İlgili Kompozisyon

 

 
GÜLÜMSEME VE GÜLMEKLE İLGİLİ KOMPOZİSYON  
Etraflarına  tebessümle bakan, güleç kişiler  bazen yanlış anlaşılsalar da gönüllerindeki kişiye  saygı ve sevginin yansıması yüzlerine aksetmektedir. Gülmek kahkahalarla kişilere  alay etmenin aracı olmamalı, gönüldeki    sevginin ve muhabbetin dışa yansıması olmalıdır.

İnsanlara içinizden geldiği biçimde  rol yapmadan gülümsediğinizde onlarında size güldüğünü çok iyi  göreceksiniz. Yüzünüzü asarsanız etrafınızdaki  insanlar da yüzlerini asacaklardır. Aynı  aynanın karşısındaki yüz ifadenizin aynısının size dönmesi gibi.

Sıcak  bir gülümseme, insanlar tarafından kabul edilmenizi sağlar.  Ne kadar samimi olduğunuzu da bir şekilde  ortaya koyar. Size içten davranan kişilere  güvenirsiniz. Güven hisleri   sevgi bağlarının oluşmasını sağlar. İçten bir gülümseme bu  hislerinin oluşmasının en iyi  yollarından biridir.

Güler yüzlü kişiler , mutluluk hisleriyle yaşarlar. Asık suratlı olan kişiler  servet sahibi olsalar bile huzur   adına istedikleri sonuca ulaşamayacak ve etrafında  kimseyi bulamayacaklardır. İnsanın   zekasının güçlü olması, güler yüzlü olmasını gerektirir. Olumlu   iletişim içten bir gülümsemeyle başlamış olur. İletişimde sürekliliği  sağlar.

İçten bir gülümseme, kişilerin  bilinçaltında gereksiz korkuların oluşmasının önüne geçer. Birbirlerini tehlike olarak algılamayan insanlar , yakın arkadaşlıklar   kurabilirler.
İnsanlarla karşılaştığınızda güler yüzle selamlayın,   ayrılırken de güler yüzle vedalaşın. Sevdiğiniz kişileri  incitecek bir şekilde asık suratla ayrılmayın. Kendinizi   iyi hissetmekle beraber  karşınızdaki insanın da iyi hissetmesini sağlamış olursunuz. İnsanlardan ayrılır iken, bir daha karşılaşmayabileceğinizi düşünerek ayrılın…

Yorum Gönder

0 Yorumlar