Milli Mücadele Dönemini Anlatan Bir Gazete Haberi Hazırlayın

 

MİLLÎ MÜCADELE DÖNEMİ’Nİ ANLATAN BİR GAZETE HABERİ 
milli mücadele dönemiyle ilgili gazete haberi,milli mücadele dönemini anlatan bir gazete haberi hazırlayın,Kompozisyon Örnekleri,
Halkımız   ayaklanıyor!

  Vatanımızın içinde bulunduğu hal    artık aziz Türk milletinin başkaldırılarına sebep  oluyor.  Ulusumuzun  oluşturduğu kuvvetler ile düşman  kuvvetlerinin karşılaşması az  cephaneye sahip olan  milletimizin   kayıplar vermesine neden oluyor. Halk, devlet büyüklerinden top ve mermi   talep ediyor.
Yaşadığı bölgeyi  savunmak için canını   koyan halk kahramanlık destanları yazıyor! Aziz vatanın  her yerinden  yeni bir destan haberi geliyor!
İşgal edenlerin  topraklarımıza girmesi ile topraklarımızın     mutluluğu çok gerilerde bırakılmıştır.
Manda ve başkasından gelecek  himayeyi kabul etmeyen milletin  ayaklanması bir netice  verecek mi belli değildir lakin  halk kanının son damlasına kadar savaşmaya devam edecek.

Hala yeni bir açıklama gelmedi!
Halkın yaşadığı yer , köy  ve mecralarda işgal kuvvetlerine karşı ayaklanmasına daha  bir devlet müdahalesi ve açıklama gelmedi.
Düşman  güçleri ile kendi kuvvetleri aracılığı ile çarpışan ulusumuz   kadın erkek çoluk çocuk demeden her bir  toprağını savunmaya çalışıyor. İşgale karşı çıkar iken birçok kişinin  hayatını kaybettiği   savaşta millet  kanının son zerresine  kadar mücadele edeceğe benziyor. Kanının son zerresine kadar vatanını savunmaya, aziz bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğe benziyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar