Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir Kompozisyon

 ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR 


             Bağımsızlık;   bir devletin ya da  gücün himayesi altına girmeden, kendi toprak parçası üzerinde hür  bir şekilde yaşamaktır. Milletler  için en önemli kavramlardan biri bağımsızlıktır. Bağımsızlığı olmayan milletlerin  ilerlemesi, gelişmesi ve mutluluk içinde yaşaması imkansızdır.    
   Eski zamanlardan  bu yana, Türkler de bağımsızlığa çok önem vermiş ve   her şeyi yapmıştır. Çanakkale Savaşında bağımsızlık   uğruna binlerce can verdik. Atalarımız, bize bağımsızlığı hediye  etmek için, başka devletlerin boyunduruğundan kurtarmak için canlarını   gözü kırpmadan verdiler. Biz Türkler, namusumuz, bağımsızlığımız uğruna  yaşar, bu değerlerimiz için ölürüz. Günümüzde, tam bir bağımsızlık içinde olmayan uluslara  baktığımızda, bu toplumların gelişmediğini, çağdaşlarına göre   gerilerde olduklarını görmekteyiz. İnsan yapısı gereği bazı ihtiyaçlarını görmeden , başarıya ulaşamaz. Örneğin aç bir ulusun , teknolojik alanda gelişmesi çok zordur. Çünkü insan yeme ihtiyacı ile beraber doğmuştur. Bağımsız olmayan toplumlar için de bağımsızlık, temel   ihtiyaçtır. Bu temel ihtiyaç giderilmeden de yükseklere  çıkmak, huzur ve refahı bulmak olanaklı değildir.

Bağımsızlık, bireylerin   hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeden, kendi isteği doğrultusunda   yaşamasıdır. Yapılan davranışları kısıtlanmamak özgürce dilediğini yapabilmek demektir.
Türk ulusu  varlığının her döneminde bağımsız olarak yaşamış bir millettir. Bu durum   toplum yapısında   asılmış bir madalya gibi durur. Bu madalyayı taşıyan bir millet olarak gurur duymak, her Türk vatandaşının hakkıdır.
Bu ulus , bağımsızlığı yakalayana kadar çok mücadele etmiş gerek iç, gerekse dış düşmanlara  karşı büyük savaşlar vermiştir. Ama  bağımsız olma güdüsü Türk ulusunun genlerinde vardır. Bu sebeple  Türk milleti bu uğurda çetin mücadelelere girişmiştir.
Bir Türk yurttaşı  olarak bu bağımsızlığı devam ettirmek her Türk gencinin görevidir.Bugün ve yarın buna mani  olmak isteyenler çıkacaktır. Bu güçler karşısında duvar olmak, bağımsızlılığı yitirmemek için   karşı koymak gerekir.

özgürlük ve bağımsızlık konulu deneme düşünce yazısı,bu sözden ne anlıyorsunuz,Kompozisyon Örnekleri,özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir kompozisyon

Yorum Gönder

0 Yorumlar