Vatan Sevgisi Konulu Kompozisyon

 VATAN SEVGİSİ KONULU  METİN

Vatan üzerinde dil,   kültür birliği sağlayan bir milletin yaşamını sürdürdüğü toprak parçasına verilen isimdir. Fakat  vatan için sadece toprak parçasıdır demek az  kalır. Çünkü vatan   bir ana kucağı, bir ulusun insanını bağrına basan   kollardır.
Tarih boyunca vatan her daim  kutsal sayılmıştır. Vatan uğruna birçok savaşlar yapılmış, pek çok insan ölmüş , bu uğurda birçok can feda edilmiştir. Senelerdir  vatan için yazılmadık eser  kalmamış, birçok edebi eserde vatan   işlenmiştir. Bu toprak parçası kolay kazanılmamıştır bu sebeple  de kolayca almak isteyenlere verilecek çok mühim  cevaplar hatta çok sert karşılıklar vardır.
Vatan bir ulusun  yuvası olduğu sürece üzerinde o milletin bayrağı dalgalanır. Dalgalanan her bayrak o ülkenin  sahibinin kim olduğunu gösterir. Vatanlarında bağımsızca yaşayan bütün  ulusların sahip olduğu bir bayrak mutlaka vardır. İstiklal Marşında Mehmet Akif Ersoy;
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.
Mısralarında  bayrağın bir ulusun sembolü olduğunu açıkça göstermiştir. Ayrıca bu vatan için verilen  kanlar da şair tarafından unutulmamış vatanı vatan yapan ögelerden  en büyüğü şair tarafından yine bu mısralarda  dile getirilmiştir.

Vatan Sevgisi Konulu Kompozisyon,vatanı niçin sevmeliyiz deneme,vatan neden önemlidir kompozisyon,vatanın önemi  düşünce yazısı,Kompozisyon Örnekleri,

Vatanı bugünlere getirerek bize bırakan  atalarımıza karşı bir minnet borcumuz vardır. Bu borcu ödemenin en iyi  yolu ise bu vatanı korumak onların bize zorluklarla teslim ettiği bu topraklara iyi  bakmaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar